Világgazdaság

OMV: a Nabucco számunkra a legfontosabb

Az osztrák OMV olaj- és gázipari vállalat hordónként 60-80 dollár között alakuló olajárakra számít a következő években. Az OMV a "legfontosabbnak" tartja a Nabucco gázvezeték megépítését, de támogatja a Déli Áramlat gázvezeték tervét is. Minderről az OMV vezérigazgatója, Wolfgang Ruttenstorfer beszélt pénteken Bécsben egy befektetői összejövetelen

Ruttenstorfer szerint a 60-80 dollár közötti nyersolajár olyan "ésszerűárszínvonal, amelyen a szükséges beruházások életképesek lehetnek". Hozzátette, hogy az OMV a jövőben jobban fog törődni a megújítható energiaforrásokkal a több lábon állás érdekében, de számít jelentős földgázügyletekre is.

Az OMV vezetője szerint nem rontja az EU támogatta Nabucco vezeték kilátásait, hogy Oroszország meg akarja gyorsítani a szintén európai irányokba tervezett Déli Áramlat építését. Ruttenstorfer lehetségesnek vélte, hogy a Nabucco-beruházás menetrendje "kissé csúszhat", de - mint mondta - "a következő években óriási szükség lesz új gázvezetékekre és földgázforrásokra", ezért "a Nabucco számunkra a legfontosabb, de támogatjuk a Déli Áramlatot is". 



A Déli Áramlat tervezett közép-európai ágának végpontja éppúgy a Bécs melletti, baumgarteni európai elosztóközpont lesz, mint a Nabuccóé. A baumgarteni gázelosztó központot az OMV kezeli, és az orosz Gazprommal együttműködve gáztőzsdét is akar építeni rá.

Opten Informatikai Kft. Autók BÉT - Napi események olaj ára sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság Rétfalvi György HANKOOK TIRE Magyarország Kft. Guido Westerwelle OMV vona gábor A szerkesztő ajánlja Cégjog Vállalati jelentések Raiffeisen forintárfolyam Suzuki Joseph Stiglitz Király Júlia influenza autóipar baka andrás Hitelek: lakás autó Daimler Soros György mezőgazdaság MSZP-ügyek Air France - KLM fogyasztási cikkek Yahoo Jobbik-ügyek Intel Wallis Zrt. Magyar Posta Zrt. Siemens Mol Európai Unió Vaskerék José Manuel Barroso GE Hungary Barack Obama MÁV Volánbusz Zrt. Electrolux Equilor