Világgazdaság

A Jégkorszak segített

A többek között a The Times-t is birtokló News Corporation médiabirodalom 11 százalékkal magasabb nettó profitot jelentett az első pénzügyi negyedévben az amerikai kábeltelevízió üzletág növekedésének és a Jégkorszak című film legújabb részének sikere nyomán.

A News Corporation nettó profitja a 2008 azonos negyedévéhez képesti 515 millió dollárhoz képest a most szeptember 30-val végződő negyedévben 571 millió dolláros nyereségről számolt be – írja a The Times.

Ebben sokat segített a Jégkorszak: A dínók hajnala című film is, amely eddig 880 millió dolláros bevételt hozott. A gyártó Twentieth Century Fox többek között a filmnek köszönhetően 391 millió dolláros operatív profitról számolt be, ez 55 százalékos emelkedést jelent. A Fox News és a vállalatcsoport más kábeltelevíziós vállalatai 41 százalékkal növelték nyereségüket, ugyanakkor a News Corporation teljes profitja a gyengébb reklámbevételek hatására csökkent.

Rupert Murdoch, a konszern elnök-vezérigazgatója még augusztusban jelentette be, hogy a 2010 júniusával végződő pénzügyi év végére a teljes online újság kínálatot fizetőssé tenné. A médiamogul azonban most arra figyelmeztetett: kitolódhat a határidő és a cég másokkal is tárgyal a lehetőségről.

Autók BÉT - Napi események News Corporation Magyar Nemzeti Bank (MNB) UBS Nemzetközi konfliktusok Pénzügyi és gazdasági válság Mercedes-gyár épül Kecskeméten infrastruktúra-fejlesztés Gordon Brown EKB Bajnai Gordon OTP negyedév Moody's K&H Bank Zrt. profit Twentieth Century FoxMicrosoft A szerkesztő ajánlja Naftogaz ben bernanke Vállalati jelentések Murdoch Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam influenza autóipar Gyurcsány Ferenc lemondott General Motors Gyurcsány Ferenc Részvénypiacok Európai Parlament E.On mezőgazdaság MSZP-ügyek Sony NGTT Deviza- és árupiac Fúzió és akvizíció IMF-megállapodás G20 Magyar Telekom Nyrt. MDF-ügyek Fővárosi ügyek BMW ORTT kgfb Adórendszer Magyarországon