Világgazdaság

Visszatérhet a Canossát járt Gyurcsány?

Gyurcsány Ferenc az MSZP 20 éves jubileumán tartott beszédével visszavonta mindazt, amit a 2006-os őszödi beszédében mondott - mondta Csizmadia Ervin az InfoRádióban.

Szinte mindent elárul Gyurcsány Ferenc volt kormányfő esetleges politikai visszatéréséről az a beszéd, amit az MSZP 20 éves jubileumán mondott - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója. Szerinte a beszéddel burkoltan nyitva hagyta a visszatérés lehetőségét az egykori miniszterelnök, ám ehhez Canossát kellett járnia a beszédben, anti-őszödi beszédet kellett elmondania.



Gyurcsány Ferenc azt mondta az MSZP tagjainak, hogy legyenek büszkék magukra, az őszödi beszédben pedig ennek az ellenkezőjét hangoztatta - fejtette ki a politológus. Hozzátette: valami történhetett 2006 és 2009 között, ami miatt büszkének lehet lenni arra a teljesítményre, amire korábban nem lehetett.

A volt kormányfő bizonyítani próbálja az MSZP tagjainak, hogy megváltozott az akkori értékelés. Eddig az őszödi beszéd tartalma miatt is bírálták Gyurcsány Ferencet, aki ezzel a mostani beszédével visszavonta, amit három évvel ezelőtt elmondott - hangsúlyozta Csizmadia Ervin.

őszödi beszéd Gyurcsány Ferenc PwC