Világgazdaság

Fejlesztés a Velencei-tónál

Eddig 85 millió forint támogatást nyert a helyi LEADER akciócsoport a projektjeivel

Kistérségi járóbeteg-ellátó központ, tanösvény, játszótér, vendégház. Íme néhány abból a 12 projektből, amely az Új Magyarország vidékfejlesztési program (ÚMVP) III. tengelye keretében falufelújítás és -fejlesztés jogcímen az támogatásával valósul meg.

A Velencei-tó LEADER Akciócsoport területén ma adják át az első létesítményt – Sukorón a Kalandvár játszóteret –, amelyet az Európai Unió támogatásával hoztak létre.

A térségből kilenc település – Gárdony, Kápolnásnyék, Nadap, Pákozd, Sukoró, Velence, Vereb és Zichyújfalu – hozta létre a LEADER helyi akciócsoportját annak érdekében, hogy közös fejlesztési stratégiát dolgozzanak ki az érintett területre, és amely projektjüknél lehet, támogatást igényeljenek az ÚMVP mintegy 1300 milliárd forintos keretéből.

Az akciócsoport 1,606 millió eurós forráshoz jut 2007–13 között az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA). Ebből 881 ezer euró használható fel az ÚMVP III. és 725 ezer a IV. LEADER program együttműködést támogató tengelye keretében.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Zimonyi Ferenc OTP A szerkesztő ajánlja Peugeot forintárfolyam influenza Draskovics Tibor pályázatok önkorményzatokEGIS Nyrt. A szociális és adórendszer átalakítása MSZP-ügyek Sony Demszky Gábor ERSTE AG Nicolas Sarkozy fejlesztés Jean-Claude Trichet