Világgazdaság

Gyurcsány "instrukcióit" követik: nem fizetnék ki a sikerdíjat

Az Észak-alföldi Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ) Nonprofit Kft-nél a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy nem fizetik ki a kft. vezetőjének járó sikerdíjat, a Nemzeti fejlesztési Ügynökség kifogásolja ezt az eljárást - írta a Magyar Nemzet.

A lap hétfői számában azt írták, hogy a kft. tulajdonosai közül három megyei területfejlesztési tanács vezetői mondtak nemet a kft. vezetőjének - a 2008-as év után - járó 6,5 millió forintos sikerdíj kifizetésére.

Rátz Róbert (Fidesz), a hajdú-Bihar megyei Területfejlesztési tanács elnöke úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc "instrukcióit" követve döntöttek így, hiszen még ő kérte miniszterelnökként az állami cégek vezetőit, hogy ne vegyék fel az egyébként nekik járó prémiumokat.

Vági Márton, az NFÜ elnöke levélben kérte az ügy "megnyugtató rendezését" a tulajdonosoktól, amelyben azt írta, hogy a sikerdíj ki nem fizetését az NFÜ által a tulajdonosokkal kötött háromoldalú megállapodás megsértésének tekintik, és azt az NFÜ felmondja, ha nem kerül sor a sikerdíj kifizetésére.

NFÜGraphisoft sikerdíj