Világgazdaság

Tönkrement az egyik legpatinásabb magyar egészségügyi cég

Gyászosan ért véget az év a legnagyobb egészségügyi kereskedelmi cégek közé sorolt Omker Zrt. számára. A Fővárosi Bíróság nem sokkal karácsony előtt elrendelte a vállalat felszámolását – írja a Népszabadság.

Élt 60 évet. Ezt lehet felvésni a magyar egészségügyi piac egyik legnagyobb és legrégibb hazai kereskedelmi vállalatának fejfájára. Az Omker Orvosi Műszerkereskedelmi Zrt. felszámolását ugyanis karácsony előtt egy nappal rendelte el a Fővárosi Bíróság – tudta meg a Népszabadság. A vállalat többek között gyógyászati segédeszközök, egészségmegőrzési és házi diagnosztikai készülékek, szépségápolási termékek forgalmazásával foglalkozott.

Üzletpolitikáját arra építette – derül ki a cég honlapjáról –, hogy állandó jelleggel széles választékot tudjon nyújtani márkás minőségi termékekből. Ennek keretében indította el a saját márkanévvel ellátott termékek forgalmazását is. Az utóbbi időben az Omker már főként kiskereskedelmi tevékenységet folytatott, de az említett saját márkanév alatt megjelenő termékeinek, valamint a kizárólagosan általa forgalmazott márkáknak a nagykereskedelmi értékesítését is a cég végezte – tudósít a Népszabadság.

A nagy múltú vállalat 17 szaküzlettel rendelkezett, amellyel lényegében az egész országot lefedte. Hogy miért is került végül nehéz helyzetbe, arról a bíróság által már kijelölt felszámolóbiztos egyelőre nem sokat tudott mondani. – A felszámolást nem sokkal karácsony előtt rendelték el, ilyenkor a bíróságok is leállnak. A múlt hét elején tudtunk csak munkához látni, jelenleg az iratok átvétele folyik.

műszer Richter Gedeon Nyrt. BÉT - Napi események Bajnai Gordon csőd országgyűlési választások 2010 Intel Omker