Világgazdaság

Hamarosan jön a 3D-s tévé

Prémium kategória. Ismét jobb üzletmenet elé nézhetnek a szórakoztatóelektronikai eszközöket gyártók, mivel a világpiac az idén már enyhe, 1,6 százalékos növekedést mutat majd, szemben a tavalyi közel 7 százalékos zsugorodással.

A múlt évi visszaesés hosszú évek óta a legnagyobb mértékű volt az ágazat történetében. A kereslet 2010-ben főként a lapos tévék, illetve a digitális jelátalakítók, set-top-boxok iránt élénkül meg, inkább az év második felétől.

A tévék prémium kategóriájában az internetre köthető típusok mellett az idén már a kereskedelmi forgalomban is megjelennek az első háromdimenziós (3D) készülékek. Magyarországon a legelső 3D-s modellek a nagy márkák ígéretei szerint már tavasszal megjelenhetnek a hazai elektronikai kereskedésekben.

A gyártók ennek kapcsán nagy reményeket fűznek az idei focivébé által támasztott kereslethez.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Richter Gedeon Nyrt. Airbus Autók Nissan NAV UBS Pénzügyi és gazdasági válság 3D EKB Bajnai Gordon vona gábor Gazdasági Versenyhivatal A szerkesztő ajánlja Cégjog Vállalati jelentések zuschlag jános Orbán Viktor Coca-Cola autóipar Gyurcsány Ferenc lemondott Vlagyimir Putyin gyógyszeripar Toyota Nokia Részvénypiacok Bokros Lajos Google Inc. A szociális és adórendszer átalakítása Demszky Gábor A munka világa IMF-megállapodás lapos tévé Befektetési lehetőségek Európai Unió MDF-ügyek EADS kgfb infokommunikáció Fidesz-ügyek LCD tévé A szerkesztő ajánlja