Világgazdaság

Túlteljesített a Pepsi Bottling

A PepsiCo Inc legnagyobb palackozója, a Pepsi Bottling a vártnál jobb eredményekről számolt be a negyedik negyedévben.

A többek között a Pepsi-Colát és a Mountain Dew-t is palackozó Pepsi Bottling 90 millió dolláros, részvényenkénti 40 centes profittal zárta 2009 utolsó negyedévét. Az előző év azonos időszakában a cég még 271 millió dollárt veszített – jelenti a Reuters.

Az egyszeri tételeket leszámítva 59 centes részvényenkénti eredményt produkált a vállalat, ami jóval felülmúlja a Thomson Reuters elemzőinek 43 centes várakozását. A forgalom szintén az előrejelzéseknél kevésbé, 0,1 százalékkal csökkent, és 3,83 milliárd dollárt tett ki.

A Pepsi Bottling Észak-Amerikán kívül Spanyolországban, Görögországban, Oroszországban és Törökországban tevékenykedik. A céget a jelenlegi negyedévben felvásárolja legnagyobb részvényese és első számú beszállítója, a PepsiCo Inc.

Bankmentő csomag Autók Nissan NAV Gurmai Zita Pénzügyi és gazdasági válság 2010 negyedév eredmény Gyógyítás-finanszírozás A szerkesztő ajánlja IMF Vállalati jelentések Költségvetés 2012-2013 Dmitrij Medvegyev forintárfolyam Orbán Viktor Coca-Cola Alstom autóipar országgyűlési választások 2010 Toyota repülés Részvénypiacok E.On A szociális és adórendszer átalakítása MSZP-ügyek AIG Inc. adó PepsiCo Pepsi Botrányok a politikában Pepsi Bottling biztosítás ingatlanpiac mtv Egészségügy - Gyógyítás Volánbusz Zrt. Oszkó Péter