Világgazdaság

Darling csak a többiekkel együtt adóztatná a bankokat

Alistair Darling brit pénzügyminiszter szerint a bankok hátat fordítanak az Egyesült Királyságnak és külföldre települnek, ha nem lesz nemzetközi együttműködés bármilyen szigorúbb pénzügyi szabályozást illetően.

A munkáspárti politikus közölte a parlament pénzügyi bizottságával: nem akarja vállalni annak kockázatát, hogy egyoldalúan cselekszik a bankadó ügyében.

A BBC szerint a konzervatívok jelezték, hogy új adót vetnének ki a bankokra még abban az esetben is, ha más országok úgy döntenének, hogy ezt nem teszik meg. Elismerte, hogy "frusztráltságot" érez egyes európai országokkal, amelyek szerinte nem járnak el elegendő sürgősséggel azért, hogy megreformálják a bankágazatukat és ismét beindítsák a gazdaságukat.

Az Egyesült Királyság jövő évre vonatkozó növekedési prognózisát pedig azért csökkentette, mert "aggasztja" az Európában kialakult helyzet.

BÉT - Napi események 2010 OTP hivatali visszaélések Mitsubishi A szerkesztő ajánlja RIM HUNGÁRIA Kft. makroadatok Cégjog Darling Bank Cashline Kft országgyűlési választások 2010 Szijjártó Péter Wolfgang Schauble makromutatók Jato Dynamics Szakszervezet - Érdekképviselet adó pénzügyminiszter Magyar Telekom Nyrt. Budapest Airport MDF-ügyek Amerikai piac - napi elemzés NFH korrupció