Világgazdaság

Máris bajban a Kraft a Cadbury megvétele kapcsán

A brit ellenőrző hatóságok vizsgálják a Kraftnak a Cadbury Somerdale-i gyárával kapcsolatban tett kijelentéseit.

Az illetékes szervezet azt szeretné kideríteni, félrevezette-e a közvéleményt a Kraft, amikor a Cadbury megvásárlása előtt arról beszélt, hogy nem zárja be a Somerdale-i gyárat. A Cadbury már korábban döntött az üzem bezárásáról, a Kraft azonban azt az üzenetet közvetítette, hogy ha felvásárolja a brit édességgyártót, akkor a gyár tovább működhet.

A Bristol közelében található üzemet azonban mégis bezárta a Kraft, amely hosszas harcot követően vásárolta meg a Cadburyt. A BBC értesülései szerint ennek kapcsán indított nyomozást most az illetékes hatóság, igaz, hatásköre meglehetősen korlátozott. Nem kötelezheti a vizsgált céget arra, hogy nyilatkozzon a történtekről és legnagyobb szankcióként a nyilvános megszégyenítést alkalmazhatja.

A 400 főt foglalkoztató telephely bezárásáról egyébként még 2007-ben döntött a Cadbury, a termelést az olcsóbb Lengyelországba telepítené át a vállalat.

 

BÉT - Napi események bezár Lendvai Ildikó OTP A szerkesztő ajánlja makroadatok vizsgálAmerikai piac - napi elemzés Cadbury Demján Sándor makromutatók gyár RÁBA Nyrt. MSZP-ügyek Federal Reserve - Fed kraft