Világgazdaság

Mégsem adják át az új M6-ost teljes hosszában?

Heteket csúszhat az M6-os autópálya Dunaújváros–Szekszárd közötti szakaszának átadása sajtóértesülések szerint. A sztráda építője nem tudja, hogyan merült fel a megsüllyedt híd híre.

Az M6/M60-as autópálya Szekszárd–Pécs között vezető szakaszának kivitelezője pénteken bejelentette, elkészültek, így részükről nincs akadálya az etap március 31-i átadásának - számol be a bama.hu sajtóértesülésekre hivatkozva.

A tervek szerint szerdán a pálya Dunaújvárostól délre eső összes szakaszát átadják. Mindeközben a nol.hu szombaton arról számolt be, hogy nem lesz átadható szerdán az M6-os autópálya Dunaújváros–Szekszárd közötti része, egy völgyzáró gát hídjának megcsúszása miatt heteket késhet az átadás, s a szakemberek ma döntenek a műszaki alkalmasságról.

A nol.hu információi szerint a közlekedési tárca sajtóosztálya megerősítette, hogy gond van az egyik híddal, ezért az útavatás - előrejáthatólag - három hetet csúszik. Az M6-os déli szakaszáról jobb hírek érkeztek: nem lesz akadálya annak, hogy március 31-én a délutáni avatást követően az autósok birtokba vegyék a sztráda Szekszárd-Bóly közötti részét, valamint a Bólyt Péccsel összekötő M60-ast.

Vasárnap délután Barabás Miklós, a sztráda Paks és Szekszárd közötti harmincöt kilométeres szakaszát építő Bilfinger Berger Hungária Kft. ügyvezető igazgatója mindössze annyit mondott, hogy nem tudja, mire alapozzák a hídsüllyedésről szóló híreket.

bóly bilfinger berger Szekszárd m60 Pécs M6