Világgazdaság

Bencze: alaptalanok a minket érő vádak!

A velem szemben megfogalmazott vádak csupán a választási időszakra tartogatott visszavágások az elmúlt időszak „nagy ügyekben” indított rendőrségi vizsgálataiért – így minősítette a róla és a budapesti rendőr-főkapitányról szóló állításokat Bencze József országos rendőr-főkapitány a Duna Televízió reggeli műsorában. Az ügyészségi nyomozást ugyanakkor tisztességes és szükséges eljárásnak nevezte.

„Alaptalan és nemtelen támadás a rendőrség felső vezetőivel szemben megfogalmazott vád. Ez ügyben minden további kérdésfelvetés magyarázkodásnak tűnne, márpedig erre sem nekem, sem Tóth Gábor budapesti főkapitánynak nincs oka” – mondta a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában Bencze József országos rendőr-főkapitány azzal kapcsolatban, hogy az ügyészség lefolytatja a nyomozást a vele és kollégájával szemben felvonultatott vádak ügyében.

Az ügyészségi eljárást ugyanakkor tisztességes lépésnek nevezte a főrendőr, amely szükséges az ügy minden kétséget kizáró, egyértelmű lezárásához.

Bencze József megerősítette: a közvélemény elé még nem tárt, de már nyomozati szakaszban lévő, jelentős súlyú ügyeket a rendőrség mindenképpen végigviszi.
 
Bencze szerint indokolt lehetne helyi, önkormányzati rendészetek felállítása, amelyek segítenék a jegyzőket és az önkormányzatokat a saját rendeleteik betartatásában és a kisebb súlyú jogsértések kezelésében, ez ugyanis tehermentesítené a rendőrséget.

rendőrség vád ügyészség bencze józsef