Világgazdaság

Orbánék előre szóltak: brutális fejcserék indultak a vasútnál is

Augusztustól Szarvas Ferenc a MÁV új elnök-vezérigazgatója, addig marad a jelenlegi főnök

Augusztus 1-jétől Szarvas Ferenc a MÁV Zrt. új elnök-vezérigazgatója Fellegi Tamás fejlesztési miniszter döntése alapján. Andrási Miklós, a vasúttársaság jelenlegi vezetője július 31-ig a helyén marad, utána közös megegyezéssel távozik a cég éléről.

Az a tény, hogy Szarvas Ferenc az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) Zrt. éléről érkezik az állami vasúttársasághoz, szakértők szerint azt támasztja alá, hogy az új kormány, elődjéhez hasonlóan, a három lábon álló MÁV-ban gondolkodik: szükség lesz egy központi, vagyongazdálkodó szervezetre, amelynek működését szakmai előélete alapján az új vezér kellő szakértelemmel tudja majd ellátni, továbbá kell egy pályavasút, valamint egy személyszállító társaság. Ez utóbbiakkal egyébként az uniós elvárásoknak is eleget tesz az ország vezetése, de persze meg kell majd birkóznia a pályavasút fenntartásának és versenyképes üzemeltetésének a feladatával is.

A kormány már korábban jelezte, hogy jelentős változás lesz az összes hazai, állami többségű vállalat vezetésében.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

BÉT - Napi események Nissan vezetőváltás vasút infrastruktúra-fejlesztés Magyar Tudományos Akadémia OTP turizmus A szerkesztő ajánlja makroadatok akciók Nyugdíjkérdés Magyarországon Mesterházy Attila forintárfolyam Elemzői vélemények A második Orbán-kormány Toyota Betéti kamatok makromutatók Részvénypiacok Google Inc. mezőgazdaság RÁBA Nyrt. MSZP-ügyek utazás Befektetési lehetőségek Mol Botrányok a politikában Szarvas Ferenc A szerkesztő ajánlja Európai Unió PSA Peugeot Citroen Deutsche Bahn Mercedes-Benz Facebook biztosítás Gazprom Tesco infokommunikáció Orangeways Egészségügy - Gyógyítás