Világgazdaság

KCI, egy újabb multi Budapesten

A Kinetic Concepts, Inc. bejelentette magyarországi szolgáltatóközpontjának hivatalos megnyitását. A főként budapesti és főváros környéki munkavállalókat foglalkoztató globális tranzakciós szolgáltatóközpontot a KCI minőségfejlesztési és működési hatékonyságot javító törekvései részeként hozzák létre.

A budapesti létesítményben a gyógyászati technológiával foglalkozó Kinetic Concepts, Inc. (KCI) jelenleg a világ több pontjáról kiszolgált, tranzakció alapú funkcióit vonja össze egy helyen. A KCI választása több lehetséges célország értékelése után esett Magyarországra. Az amerikai vállalat a jól képzett, felkészült és több idegen nyelvet beszélő munkaerő, az életminőség, valamint a főváros stratégiai földrajzi elhelyezkedése miatt döntött úgy, hogy Budapesten hozza létre globális szolgáltatóközpontját.

A pénzügy, az adminisztráció és a HR tranzakciós feladatainak fokozatos áthelyezésével a KCI több száz új munkahelyet teremt a következő néhány évben Magyarországon. Induláskor 50 munkatárs dolgozik majd a Váci úti Capital Square irodaházban található, közel 2 400 négyzetméteres létesítményben, amelynek területét jövőre – a 100 fős dolgozói létszám elérésekor – 4 200 négyzetméterre bővítik.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Budapestre jöhetünk és csatlakozhatunk e nagyszerű térség üzleti közösségéhez” – nyilatkozta Catherine Burzik, a KCI elnök-vezérigazgatója. Adriano Cito, a KCI-Hungary ügyvezető igazgatója a megnyitó alkalmával elmondta, hogy a társaság folyamatosan bővíti nemzetközi jelenlétét, és Magyarország központi szerepet játszik majd ebben a folyamatban.

 

gyógyászat Richter Gedeon Nyrt. BÉT - Napi események szolgáltatóközpont 2010 KCI catherine burzikBÉT - Napi események makroadatok Vlagyimir Putyin A második Orbán-kormány makromutatók kinetic concepts inc. adó