A tavasztól megkezdődik a Becom Kft. tatabányai telephelyének bővítése. A több mint 2000 négyzetméteres csarnokot 95 százalékban magyar kivitelezők építik majd fel 2011 őszére. „Az új üzemrészben 40 új munkahely létesül, javítva a térség foglakoztatási helyzetét” – idézi az ITD közleménye Johann Bockot, az osztrák cég vezérigazgatóját.

  Az új üzemegységből kikerülő digitális villanyórák a Siemens közreműködésével jutnak el Nyugat-Európába. „Az ITD Hungary a hatósági eljárások zökkenőmentes lebonyolításában, valamint a releváns gazdaságfejlesztési pályázatok kiválasztásában és beterjesztésében nyújtott segítséget a magyar Becomnak” - jelentette ki Lukácsy Gergely az ITD Hungary megbízott befektetésösztönzési igazgatója. A beruházáshoz az ügynökség magyar beszállítók felkutatásával és a működéshez szükséges engedélyezési eljárások felgyorsításával szándékozik hozzájárulni.

A 2004-ben alapított Becom Electronics Hungary Kft. high-tech vállalat. Elektronikus elemek és elektronikai végtermékek gyártásával, valamint after sales szolgáltatással foglalkozik. 100 százalékos tulajdonosa az ausztriai Becom Electronics GmbH, amely a burgenlandi, tartományi tulajdonban lévő Bewag áramszolgáltató leányvállalata.

A vonatkozó EU szabályozás értelmében, a tagállamoknak 2018-ig át kell állniuk a digitális árammérésre. Az osztrák cég, a tervezett új gyártócsarnokban döntően digitális villanyórákat kíván gyártani, amelyet a tervek szerint a Siemens értékesít majd Nyugat-Európában. A megvalósult 1,6 millió eurós telephely-bővítés után mintegy 3 millió euró értékű technológiai fejlesztésre is sor kerül majd.

A cég vezetői az elmúlt évek pozitív tapasztalatai alapján döntöttek a magyarországi beruházási helyszín mellett. A döntésnél mindenekelőtt a munkatársak minőség iránt való elkötelezettsége, valamint a jó közlekedési infrastruktúra (M1 autópálya közelsége) játszott szerepet. A tervezett beruházás befejezése után a cég versenyképessége várhatóan nőni fog, így a következő három gazdasági évre legalább 5 százalékos évenkénti organikus árbevétel-növekedés szerepel a Becom stratégiai céljai között.