Világgazdaság

A piac jó gyorsjelentésekre számít

Az amerikai részvénypiac csütörtökön szép emelkedést ért el, ahogy a résztvevők a bátorító gyorsjelentésekre és a csökkenő munkanélküliséget jelző adatokra reagáltak. Az első ízben munkanélküli segélyért jelentezők száma 382 ezer főre esett a megelőző heti 387 ezerről, és ezzel stabilizálódni látszik a 400 ezer alatti érték.

Forrás: Tradenet Global

Úgy tűnik, a piac tovább erősödik a hónap eleje óta elszenvedett veszteségeiből. Az 1300 pontos kulcsszint is kitört. A befektetők bizalma is visszatérni látszik, amit ma megingathat az S&P hitelminősítő Portugáliát ért leminősítése.



A piac várhatóan a negyedév utolsó hetében is folytatja majd emelkedését, mivel a nagy portfoliók menedszerei ismét átfésülik és kipofozzák az általuk kezelt alapokat.

Nézzük a friss gyorsjelentéseket! A Best Buy (BBY $30.13) -5.4%-ot zuhant a zárás után. Először ugyan 3%-ot erősödött, de a rossz kilátások miatt gyorsan megfordult. A technológiai szektorban a Red Hat (RHT $47.26) jeleskedett +18.24%-os száguldásával. A cég negyedik negyedéves profitja 43%-ot javult a megelőző évhez képest. A Micron Technologies (MU $11.50) +8.39%-ot menetelt felfelé, miután három elemző is feljavította a papírra vonatkozó célárait.

Pénteken a kereskedést az Oracle (ORCL) és a Research In Motion (RIMM) mozgása befolyásolhatja. A cégek csütörtökön tették közzé eredményeiket, az ORCL +4.11%-ot drágult, a RIMM azonban -10.48%-ot zuhant. Rajtuk kívül még az ACN +5.3%-os zárás utáni kereskedésben elért drágulása befolyásolhatja a mai nap hangulatát.

S&P500 (SPY)

Az S&P 500 index ETF-e túllépte a 130 pontos szintet, és a 20 napos mozgóátlag fölött zárt. A piac készen áll a hónap elején nyitva hagyott 132.58-as gap zárására. Ha a csütörtöki napon belüli mélypont 129.70-es értéke elesne, megnövekszik az esélye a 125 pontos szint meglátogatásának. Ha viszont 131 föle emelkedik, a 134.70-es szint újra tesztelésre kerülhet.

Gyuris Dániel S&P500 A Monetáris Tanács kamatdöntései OTP A szerkesztő ajánlja makroadatok Tiszai Vegyi Kombinát A második Orbán-kormány makromutatók Részvénypiacok Cséfalvay Zoltán Élelmiszerpiac Szakszervezet - Érdekképviselet Mol amerikai részvénypiacRészvénypiacok Európai Unió gyorsjelentés befektetők piac