Világgazdaság

Kétmagos okosokkal jönnek a mobiltelefon- márkák

Az idén egyre több kétmagos processzorral ellátott okostelefont terveznek piacra dobni a mobilgyártók – írja a Digitimes. A világ első kétmagos okostelefonját W700 néven a kínai Beijing Tianyu Communication Equipment gyártotta, ebbe egy Nvidia Tegra 2 processzort épített.

A HTC is a közelmúltban mutatta be az EVO 3D elnevezésű okostelefonját; ennek kapcsán olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a héten Londonban debütál HTC Sensation néven a cég HSPA-képes kétmagos proceszszorú készüléke.

Az Apple is készül a trendváltásra. A júniusra beharangozott iPhone 5 ugyancsak várhatóan kétmagos változat lesz, míg az év második felében jöhet a piacra a kanadai RIM ebbe a kategóriába sorolható újabb Blackberryje.

Az okostelefonok terén az utóbbi időben igen dinamikusan fejlődő dél-koreai Samsung az idén mindjárt kétféle kétmagossal is jelentkezik. A sikerszériát befutó Galaxy S újabb verziója, a II-es kétféle duálprocesszoros változatban kapható majd, az egyikbe házon belüli fejlesztésű, Exynos 4210 (kódneve Orion), míg a másikba az Nvidia’s Tegra 2 kerül. n VG

Magyar EU-elnökség A második Orbán-kormány Amerikai piac - napi elemzés bajnai-csomag