Világgazdaság

Fellegi: Több ezer munkahelyet teremthetnek itthon a kínai cégek

A kétoldalú gazdasági és kereskedelmi együttműködés bővítésére és intenzitásának növelésére irányuló újabb kezdeményezésekről folytattak megbeszélést a magyar-kínai gazdasági vegyes bizottság szerdai budapesti ülésén - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

Magyar részről Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos vezette a kormányközi tárgyalást, melynek fő témája a légügyi szállítmányozás, a kutatás-fejlesztés, a környezetvédelem, a víztisztító technológiák hasznosítása, az autóipar terén kialakítandó együttműködések és a kölcsönös beruházások konkretizálása volt.

Kínai céget több ezer munkahelyet hozhatnak létre Magyarországon – tartalmazza a közlemény a Bloomberg hírügynökség beszámolója szerint.

A keleti nyitást prioritásként kezelő kormány célja, hogy Magyarország kiaknázza a rohamosan fejlődő kínai gazdaságban rejlő lehetőségeket - hangsúlyozta az NFM. .

"A találkozó célja a konkrét üzleti megállapodások megalapozása, létrehozása, a munkahelyeket teremtő kínai befektetések bővítése Magyarországon" - írta a minisztérium közleménye. A felek kifejezték kölcsönös elkötelezettségüket a magyar és a magyar munkahelyek számának növelése érdekében. A Fellegi Tamás által vezetett tárgyalóküldöttség kiemelten kezelte a magyar és az uniós jogszabályok ismertetését, a magyarországi beruházások ösztönzését - áll a közleményben.

NFM fejlesztési miniszter kínai cégek Fellegi Tamás munkahely