Világgazdaság

Azonnal fizet a CBA

Úgynevezett gazdavonalat, ingyenesen hívható zöld számot hozott létre a CBA hálózat azzal a céllal, hogy szorosabbra fűzze kapcsolatát a zöldség-gyümölcs kistermelőkkel.

Amint Fodor Attila, a hálózat kommunikációs vezetője lapunknak elmondta, a kistermelők telefonon jelentkezhetnek be a  CBA Alsónémediben lévő logisztikai központjában, ahol időpontot adnak, mikor szállíthatják terményeiket. Az áruért rögtön, készpénzben fizet a CBA.

Az elmúlt hónapokban hetente átlagosan 150-150 tonna zöldség és gyümölcs érkezett be a logisztikai központba, ahonnan Alsónémedi igen közel van a budapesti nagybani piachoz, ezért a CBA figyelni fogja a nagybani fevásárlói árait, ám amint Fodor Attila kiemelte: a cégnek az a célja, hogy a legjobb ár/érték arányt érje el a kistermelői beszerzéssel és nem az, hogy silány terményeket a legolcsóbb áron kínáljon.

A 30 ezer négyzetméteres logisztikai központ a CBA Kereskedelmi Kft. 36 hektáros területén több mint 5 milliárd forintból épült fel. Az épületben összesen 6 ezer négyzetméteres hűtött, ezen belül pedig 3 ezer négyzetméteres mélyhűtött raktár működik.

A CBA ugyanakkor folyamatosan fejleszt. A két évvel ezelőtti 3360-ról 3375-re emelkedett a hálózat érdekeltségi körébe tartozó boltok száma. Igaz, az akkori 43 helyett tavaly ilyenkor már csak 38, ma pedig az összeolvadások és felvásárlások eredményeként 35 magánszemély és gazdasági társaság tulajdonában van a hálózatot működtető CBA Kereskedelmi Kft.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

CBA kiskereskedő zöldség-gyümölcs