Világgazdaság

Kénytelenek karcsúsítani a Danubius hotelek

A piaci körülmények nyomására racionalizálja budapesti szállodáinak vezetését a Danubius. Megszűnik Czifra József, Kapcsos Ádám és Maráczi Gábor szállodaigazgatói megbízatása.

A Danubius Zrt. az előrejelzések, valamint a várható üzletmenet alapján átszervezi a budapesti szállodák vezetési struktúráját. Ezt a lépést csoportos leépítés előzi meg, amely a racionalizálás szempontjából nélkülözhetetlen. A leépítés elsősorban vezetői pozíciókat érint a szállodákban és a kapcsolódó tevékenységeknél a központban is. A vállalat tervei szerint az átszervezést és az elbocsátásokat több lépésben október végéig lebonyolítják – idézi a TurizmusOnline társaság közlését.

Bár a gazdasági társaság az elmúlt időszakban szolid növekedést tudott felmutatni, a megváltozott gazdasági és piaci körülményeknek megfelelően, valamint figyelembe véve az előrejelzéseket, melyek szerint a turisztikai piacon a közeljövőben nem várható a korábbi évekhez hasonló fellendülés, a Danubius Zrt. kénytelen lépéseket tenni annak érdekében, hogy tevékenységét és szervezetét a reálisan várható üzleti volumenekhez igazítsa.

A most előkészített és folyamatosan végrehajtandó átszervezés lényegi eleme a budapesti szállodák úgy nevezett cluster-management, azaz közös vezetés alá helyezése.

Opten Informatikai Kft. Richter Gedeon Nyrt. BÉT - Napi események GVH-ügyek Pénzügyi és gazdasági válság A Monetáris Tanács kamatdöntései K&H Bank Zrt. Forrong az arab világ Cégjog hotel Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Oroszország Apple A második Orbán-kormány Soros György A KSH jelenti Adósságválság az EU-ban szálloda Részvénypiacok Ipsos Danubius A munka világa vezetés Deviza- és árupiac IKEA Lakberendezési Kft. Bod Péter Ákos Amerikai piac - napi elemzés Tesco Kopint-Tárki