Világgazdaság

"Magyarország tökéletes folyosó Nyugatra" - Eladták a Révai Nyomdát

Megvásárolta a Révai Nyomdát a spanyol GED magántőke befektetési társaság, amely a székelyudverhelyi Infopress Group Románia tulajdonosa is 2010 óta. Régiós vezető szerepre törnek.

Gazdát cserélt az egyik legjelentősebb magyarországi nyomda: a spanyol GED magántőke befektetési társaság tegnap jelentette be, hogy megvásárolta a Révai Nyomda Kft. százszázalékos tulajdonrészét a korábbi tulajdonos brit Polestar Csoporttól. A cégnek ez a második ilyen jellegű befektetése a térségben, ugyanis 2010-ben megszerezték a székelyudvarhelyi Infopress Group Romániát.

„Az Infopress Group (IPG) Romania nyomdája jelenleg piacvezető Romániában, logikus lépés volt, hogy bővítsük érdekeltségeink körét a magyar piacvezető megvásárlásával. Ez jó lehetőség arra, hogy a két nagyvállalat egy platformra hozásával jobb helyzetbe kerüljünk az európai versenyhelyzetben. Magyarország tökéletes folyosót jelent a nyugat-európai ügyfelek felé” – mondta az ügylettel kapcsolatban a Világgazdaságnak az új tulajdonos nevében Jesús Castillo Ortega, az Infopress Group (IPG) elnöke.

A tranzakció nagysága nem nyilvános, Jesús Castillo Ortega lapunk kérdésére azt válaszolta, hogy „reális áron” vették meg a nyomdát. Annyit tudni, hogy a GED összesen 15 millió forintot fektetett a két vállalatba, a Révaiba és az IPG Romániába. A jövőbeli terveikkel kapcsolatban az IPG elnöke elmondta, hogy a fő céljuk, hogy megerősítsék a vállalat piacvezető szerepét.

ged révai nyomda polestar elad Székelyudvarhely ipg