Világgazdaság

Már Svájcban is egyre rosszabb a hangulat

Svájcban romlott a februári fogyasztói hangulatot tükröző mutató. Az index a második egymást követő hónapban csökkent, de még így is meglehetősen kedvező maradt, elsősorban a járművek iránti erős keresletnek köszönhetően.

Az UBS svájci nagybank által kedden közzétett index 0,87 pontra mérséklődött a januári 0,93 pontról. Ezzel továbbra is magasabb a tavaly novemberi, kétéves mélypontnak számító 0,78 pontnál, valamint a 2002-2003-as, illetve a 2008-2009-es idején regisztrált szintnél.

A UBS közleménye szerint a mutató növekedését elsősorban az új autók iránti keresletbővülés okozta. 

Az indexet az UBS öt almutató - a forgalomba helyezett új autók száma, a kiskereskedelmi forgalom alakulása, a svájciak által eltöltött vendégéjszakák száma helyi szállodákban, az általános fogyasztói hangulatindex, valamint az UBS-en keresztül történő hitelkártya tranzakciók - alapján számolja ki.

Praktiker Kft. BÉT - Napi események Magyar Nemzeti Bank (MNB) UBS A Monetáris Tanács kamatdöntései turizmus Svájc makroadatok Raiffeisen forintárfolyam Apple A második Orbán-kormány energetika makromutatók Részvénypiacok Élelmiszerpiac A munka világa fogyasztóvédelem IMF-megállapodás bizalom utazás Gazdák és termelők Budapest Airport Európai Unió Mercedes-Benz ingatlanpiac infokommunikáció