Világgazdaság

Interneten támad az Invitel

Komoly növekedési potenciált lát az internetalapú (IP) telefonálás piacán az Invitel, amely egy saját fejlesztésű megoldással próbálja meglovagolni ezt a lehetőséget.

A társaság május óta kínál kis- és középvállalatok számára egy olyan IP-technológiát alkalmazó rendszert, amellyel a cégek kiválthatják a hagyományos asztali telefonokat. Az új szolgáltatással tovább növelné részesedését az üzleti szegmensben, ahol már most is a teljes piac 24 százalékát ellenőrzik.


Béres András, az Invitel vállalati szolgáltatásokért felelős portfóliómenedzsere jelezte: az időzítés nem véletlen, hiszen bár az internetalapú telefonálás (VoIP) már majd egy évtizede létezik, a technológia csak az elmúlt néhány évben jutott el arra a szintre, hogy megbízhatóság és rendelkezésre állás szempontjából is felvehesse a versenyt a hagyományos telefóniával. Miután azonban az új technológia költséghatékonyabb és rugalmasabb, a következő években komoly felfutás várható ezen a piacon. A legfrissebb becslések szerint a VoIP-előfizetések száma Kelet-Közép-Európában a tavaly szűk 7 millióról 2015-re 15 millió fölé emelkedhet, míg hazánkban az évtized közepén már a 2 milliót közelítheti.


A cég az új, IP Center nevű megoldással főképp a kkv-kat célozza meg. Számításaik szerint a partnerek 30 százalékos költségcsökkentést érhetnek el, ami egy 100 mellékkel működő alközpont kiváltása esetén éves szinten milliós tételt is jelenthet.


A májusban piacra dobott új szolgáltatást eddig 80 ügyfélnél vezették be, ami összesen nagyjából ezer melléket jelent, 2012 végére azonban már 1300 ügyféllel és 2000–2500 mellékkel számolnak.

J. Z.-->

Airbus elemzések - Gazdaság és Pénzügy hadi- és űripar turizmus Gyógyítás-finanszírozás Tőzsdei elemzések Oroszország Felmérések internet Elemzői vélemények Simor András Adósságválság az EU-ban Élelmiszerpiac A munka világa fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac TESCO-GLOBAL Zrt. utazás telefon Európai Unió Fővárosi ügyek Egyesült Államok InvitelNemzetközi konfliktusok EADS infokommunikáció