Világgazdaság

Szupererőben a forint – Kulcsszint közelében az árfolyam

Csütörtökön reggel 290-es szint közelben is megfordult a forint az euróval szemben. A hazai deviza felértékelődését alapvetően a szerdai GDP támogatta, majd a javuló nemzetközi befektetői környezet is a forintot segítette.

A forint megközelítette a 290-es árfolyamot az euróval szemben csütörtökön délelőtt. Később 291-es szint körül mozgott a kurzus.

Szerdán reggel még 295-ös árfolyam környezetében jegyezték az eurót, majd a kedvező GDP-adat hatására erősödésnek indult a hazai deviza. A forint 292 közelébe kapaszkodott.

Az Egyesült Államokban a vezető tőzsdeindexek új történelmi csúcsra kerültek, ami kissé tovább támogathatta a forint erősödését.

A következő fontos szint a 290-es lélektani határ lehet az euró/forint kurzusában, majd a 200 napos mozgóátlaggal (289,5 közelében) kell megküzdenie a forintnak.

Nem elképzelhetetlen, hogy ma akár a 290-es szint alatt is megfordul a kurzus – írta Bámli Károly, a Commerzbank közgazdásza.

Bankmentő csomag Richter Gedeon Nyrt. forint elemzések - Gazdaság és Pénzügy Aegon Biztosító németh lászlóné TV2 makroadatok Költségvetés 2012-2013 Lázár János Orbán Viktor valuta árfolya A második Orbán-kormány energetika Szijjártó Péter makromutatók MSZP-ügyek A munka világa euró Európai Unió mtv