Világgazdaság

Magyarázat az eladásra: Csányi Sándor szívműtéte után visszavonul

Az OTP elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor visszavonulására készül, s ez lehet a magyarázat részvényeinek eladására. Az MNO szerint a döntés hátterében egészségügyi probléma állhat, nemrég komoly szívműtéten esett át.

Csányi Sándor komoly szívműtéten esett át 2013 februárjában Németországban, és az MNO információ szerint emiatt jutott arra az elhatározásra az OTP elnök-vezérigazgatója, hogy visszavonul.

Az elnök-vezérigazgató, valamint a minősített befolyása alatt álló Bonitás Zrt. csütörtökön darabonként 4668 forintos átlagáron 342 818 darab OTP-törzsrészvényt értékesített. Ezzel Csányi Sándor tulajdona az OTP Bank által kibocsátott értékpapírból 10 000 darabra csökkent. A bank azt is közölte, hogy a Bonitás 2002 Zrt., mint az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának minősített befolyása alatt álló társaság, a Budapesti Értéktőzsdén darabonként 4617 forintos átlagáron 1 350 000 darab OTP-törzsrészvényt adott el. Így a Bonitás 2002 Zrt. tulajdona az OTP Bank által kibocsátott részvényből 1 150 000 darabra (0,41 százalékra) csökkent. Mindezek mellett Csányi Sándor elnök-vezérigazgató közvetlenül fennálló részvénytulajdona változatlan maradt – tudatta a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapja pénteken.

Németország visszavonulás OTP Csányi Sándor szívműtét BÉT