Világgazdaság

Lezárul a kertészeti géptámogatási pályázat

A lejáró kertészeti géptámogatást ismerteti csütörtökön a vidékfejlesztési miniszter. Az augusztus közepétől elérhető lehetőség már csupán péntekig él. A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani.

Sajtótájékoztatón ismerteti csütörtökön a kertészeti gépbeszerzési pályázat eredményeit Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó vissza nem térítendő támogatásokat elektronikus úton 2013. augusztus 15-től folyamatosan beküldhetők forráskimerülésig, de legkésőbb 2013. október 18-án 18 óráig. A sajtótájékoztatón a pénteken lejáró pályázati lehetőségek eredményeiről számol be Fazekas Sándor miniszter.

Legkésőbb október 18-án 18 óráig – vagy forráskimerülésig - lehet a kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzésére pályázni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH). A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani.

Azok a gazdálkodók, akik eddig nem nyújtották be a támogatási kérelmüket, megtehetik még a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig – figyelmeztetett korábban a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A kérelmeket az MVH a beérkezés sorrendjében bírálja el, ezért a nagy érdeklődés miatt sem érdemes várni a támogatás igénylésével. Forráskimerülés esetén az Irányító Hatóság közleményben rendelkezne a benyújtási időszak lezárásáról, egyelőre azonban továbbra is nyitva áll a kérelem benyújtásának lehetősége mind a kisértékű, mind a nagyértékű gépbeszerzésekre vonatkozóan.

támogatás VM mvh kertészet gépbeszerzés pályázat