Világgazdaság

Tavasszal elkezdődhet a mátraházi edzőtábor felújítása

Még az idén kiírják a Népstadion mátraházi edzőtáborára az építési beruházás tárgyú kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást, melynek lezárultával 2014 tavaszán megindulhatnak a kivitelezési munkálatok – közölte a parlament honlapján az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.

Befejeződtek a Népstadion mátraházi edzőtáborának újraindításával kapcsolatos tervezések – közölte egy írásbeli kérdésre válaszolva Doncsev András. Az Emmi államtitkára arra emlékeztetett, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság és a kiemelt sportági szakszövetségek javaslata alapján a Nemzeti Sportközpontok (NSK) még 2013 elején döntött az évek óta üresen álló mátraházi edzőtábor újraindításáról.

A 16 kiemelt sportág számára biztosított létesítmény-fejlesztési támogatásból, az NSK 2013. évi beruházási költségvetéséből továbbá az Emmi Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkársága által biztosított céltámogatásból rendelkezésre állnak a források a tervek megvalósításához. Az NSK még ebben az évben kiírja az építési beruházás tárgyú kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást, melynek lezárultával 2014 tavaszán megindulhatnak a kivitelezési munkálatok.


A kormányzatot Sós Tamás kérdezte arról, hogy „mi a szándékuk Mátraházán a Népstadion edzőtáborával kapcsolatban?” Az MSZP-s országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy „az egykor szebb napokat látott épületállaga jelentősen romlik, felújításra lenne szükség, illetve hosszabb távon jobban ki lehetne használni ezt a sportlétesítményt”.

edzőtábor NSK Nemzeti Sportközpontok MSZP Sós Tamás közbeszerzési eljárás Mátraháza Emmi építési beruházás Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Népstadion