Világgazdaság

A Bauhaus áruházakat vett a Praktikertől

A Praktiker AG több meghiúsult tárgyalás után végre sikeresen eladott "több mint húsz" áruházat a hozzá tartozó németországi Max Bahr lánc 73 egysége közül.

A Bauhaus AG vette meg a Praktikerhez tartozó Max Bahr áruházak harmadát. A júliusban csődöt jelentett Praktiker menti a menthetőt – máig nagy igyekezettel próbálja értékesíteni magyar leányvállalatát is – így a csupán néhány éve megszerzett Max Bahr értékesítésére is nagy figyelmet fordított.

Nem sok sikerrel, mert kedden még arról volt szó, hogy a 73-ból 58 egységet a Globus hálózat vesz meg, ám szerdán az egységek bérleti díja miatt megszakadtak a tárgyalások.

November elején hasonlóképpen meghiúsult a szerződés az egyik versenytárssal, a Hellweg GmbH-val. A fiaskót közvetve a Royal Bank of Scotland Group PLC okozta.

A Max Bahr által bérelt helyiségek legtöbbjének tulajdonosa a szintén fizetésképtelen Moor Park. Ennek legfőbb hitelezője, a Royal Bank of Scotland pedig nem hagyta jóvá a szerződéskötést a Hellweggel.

makroadatok forintárfolyam energetika Adósságválság az EU-ban makromutatók Deviza- és árupiac David Cameron Adórendszer Magyarországon