Világgazdaság

A Magyar Honvédség megszüntette a havazás miatti készenlétét

Az időjárási helyzet javulásával a Magyar Honvédségnél is megszüntették a készenlétet.

A Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Operatív Törzsének tájékoztatása alapján a kialakult időjárás és az előrejelzések szerint a Magyar Honvédség erőinek további készenlétben tartása nem indokolt. Így a Somogy megyére és Kelet-Magyarországra biztosított erők és eszközök készenlétét délután 4 órakor, a Dunántúlra biztosított további erők és eszközök készenlétét már 1 órakor megszüntette a Magyar Honvédség. Ezt követően a Honvédelmi Minisztériumban működő Katasztrófavédelmi Operatív Törzs (KOT) és a székesfehérvári MH Összhaderőnemi Parancsnokságon működő Központi Operatív Csoport is befejezte tevékenységét.

Kifejtették: a készültség csütörtök délutáni elrendelése után a Magyar Honvédség négy alakulatánál állítottak fel téli veszélyhelyzetet felszámoló munkacsoportokat, amelyek a Dunántúlon, különös tekintettel Somogy, Zala és Baranya megye területén, valamint a keleti országrészben álltak készen a szükséges beavatkozásokra.

A katonák öt munkacsoportban terepjáró tehergépjárművekkel és lánctalpas eszközökkel álltak készen, hogy kérés esetén a bajba jutottak segítségére siessenek. Az időjárási helyzet változásának függvényében a Magyar Honvédség további erők és eszközök bevonására is felkészült. A katonák péntek délután és szombat hajnal között több autóbuszt és kamiont kimentettek a hó fogságából.

Autók NAV Honvédelmi Minisztérium Pénzügyi és gazdasági válság lánctalpas eszközök turizmus IMF Somogy Vállalati jelentések Nyugdíjkérdés Magyarországon Tőzsdei elemzések Dunántúl autóipar Apple Elemzői vélemények Magyar Honvédség energetika KOT BKK A KSH jelenti repülés Központi Operatív Csoport A munka világa MH Összhaderőnemi Parancsnokság Zala Baranya Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Operatív Törzse utazás Befektetési lehetőségek Botrányok a politikában Európai Unió Fővárosi ügyek Egyesült Államok Katasztrófavédelmi Operatív Törzs BÉT Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek