Világgazdaság

Két vezetőt túszul ejtettek a Goodyear munkásai

Már korábban megszületett a döntés arról, hogy a tulajdonos nem menti meg a franciaországi Amiens-ben található abroncsgyárát. Maurice Taylor, a Titan International vezetője (2005-ben vásárolta meg a Goodyear mezőgazdasági abroncsokat gyártó üzemeit, ahol a Goodyear-től licenszelt abroncsokat készít) többször is látogatást tett az üzemben, és nagyon nem tetszettek neki az ott látottak.

Állítása szerint sok fizetést kapnak és alig dolgoznak a munkások, akik a szakszervezetre hivatkoztak, amikor ezzel szembesítette őket. Az amerikai üzletember köszöni szépen, nem kér ebből, jelenleg folyamatosan zajlanak az elbocsájtások és a termelés kifuttatása. Eközben ejtettek túszul a munkások két vezetőt, egy a termelés területén dolgozó menedzsert és a személyzeti főnököt, utóbbi irodájában, az ajtót pedig traktorgumikkal torlaszolták el.

„Belátható időn belül nem távozhatnak” közölték a tüntetők, és állításuk szerint a két férfinál ott van a mobiltelefonjuk és egyébként is jól vannak. A feldühödött munkások azt szerették volna, hogy az ipari miniszter személyesen jöjjön el az Amiens-i üzembe, és tárgyaljon velük.

NAV Credit Suisse IMF európai parlamenti választás Nouriel Roubini Vlagyimir Putyin Gyurcsány Ferenc Continental