Világgazdaság

A GM vezetője sem tudja, miért kellettek évek az autóik visszahívására

A General Motors elnöke bocsánatot kért azért a vállalat által gyártott és értékesitett gépjárművekben előidézett műszaki hibáért, amelynek következtében legalább tucatnyi ember vesztette életét. Mary Barra  az  amerikai kongresszus meghallgatásán vett részt. Kijelentette, "megrázták őt" a társaság korábbi megjegyzései, melyek szerint a hibás alkatrészek pótlása nagy költséggel járt.

A General Motors eddig 2,6 millió gépjárművet hivott vissza a meghibásodás miatt. Ám a BBC News szerint a céget bírálatok érték, amiért ez ilyen sokáig tartott. A társaság ugyanis csak februárban kezdte el a hibás gépkocsik visszahívását, miután Barra átvette a General Motors vezetését. "Nem tudom megmondani önöknek, miért vett éveket igénybe az, hogy bejelentsék a biztonsági hibát. Ám amint értesültünk a problémáról, habozás nélkül cselekdtünk. Az egész világnak bejelentettük, hogy problémánk támadt és azt rendezni fogjuk." A General Motors főnvezetője ezután őszinte bocsánatát tolmácsolta mindazoknak, akiket a gépkocsik problémája érintett,különösen azoknak a családoknak és barátaiknak, akik életüket vesztették vagy megsebesültek.

Autók sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság kutatás választás 2014 turizmus tech Tőzsdei elemzések forintárfolyam Ukrajna Oroszország autóipar oktatás energetika BKK A KSH jelenti repülés GM Federal Reserve - Fed A munka világa autóAutók konferencia Botrányok a politikában Európai Unió IBM Telenor Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek