Világgazdaság

Az osztrákoktól tanulna Szerbia

Szerbia az eddiginél szorosabb kapcsolatot szeretne kialakítani Ausztriával. Onnan érkezik ugyanis a legtöbb befektető az országba, és a jövőben vélhetően még többen érkeznek majd, jelentette ki Bécsben Alekszandr Vucsics szerb  kormányfő Werner Faymann osztrák szövetségi kancellárral tartott közös sajtótájékoztatóján.

A szerb kormányfő hozzátette, Szerbia az osztrák befektetőktől szeretné megtanulni, hogy miként hozhat létre sikeres gazdaságot - írta péntek reggeli tudósitásában az újvidéki Magyar Szó. Faymann ugyanakkor kijelentette, hogy az EU-integráció során Ausztria megbízható partnere lesz Szerbiának, azt viszont nem tudja megmondani, hogy Szerbia 2020-ig az tagja lesz-e vagy sem. Addig Szerbiára viszont még sok munka és feladat hárul.

Ugyancsak a Magyar Szó jelentése szerint tegnap Belgrádba látogatott Tony Blair volt brit miniszterelnök, Blair  elégedettséggel nyugtázta Szerbia eddig tett előrelépéseit, és teljes támogatásáról biztositotta Szerbia integrációs törekvéseit, elfogadva a szerb kormány integrációval kapcsolatos segítségkérését. 

Autók Magyar Nemzeti Bank (MNB) Nemzetközi konfliktusok kutatás Rogán Antal Forrong az arab világ makroadatok sport Tőzsdei elemzések Orbán Viktor autóipar Jean-Claude Juncker Elemzői vélemények Hitelek: lakás oktatás költségvetés 2014 energetika autó A KSH jelenti repülés Reklám és Média RTL Klub makromutatók KFC mezőgazdaság fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac GYSEV Botrányok a politikában Európai Unió Fővárosi ügyek ingatlanpiac Egészségügy - Gyógyítás