Világgazdaság

Öt év börtönnel fenyegeti az alapítványi iskola tanárait a NAV

Egy újabb alapítványi iskola vezetői és igazgatói ellen nyomoznak a észak-alföldi pénzügyi nyomozói. A gyanú szerint a tanulói létszámmal manipulálva, három tanév alatt több mint 22 és fél millió forint normatív támogatást vettek fel jogosulatlanul.

Az elkövetők a NAV szerint a Magyar Államkincstártól olyan tanulók után igényeltek állami támogatást, akiknek egy része soha nem járt az oktatási intézménybe.

A pénzügyi nyomozók ötszázötven diák kihallgatását követően megállapították, hogy közülük csaknem százan nem vettek részt a képzéseken, vagyis csak a nyilvántartások szerint voltak A nyomozás jelenlegi adatai szerint mindehhez a pedagógusok is segítséget nyújtottak, hiszen az általuk oktatott tantárgyakból is osztályoztak olyan diákot, aki az adott tanévben valójában

Az ügyben összesen 17 gyanúsítottat hallgattak ki költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt. A pénzügyi nyomozók a nyomozás iratait vádemelési javaslattal a Nyíregyházi Városi Ügyészségnek küldik meg.

Az oktatási intézmény vezetői és tanárai tettükért akár 5 évig terjedő szabadságvesztés büntetést is kaphatnak - közölte a NAV.

Autók Magyar Nemzeti Bank (MNB) sztrájk kutatás EKB közbeszerzések tech makroadatok UniCredit Audi Vállalati jelentések sport Nyugdíjkérdés Magyarországon Tőzsdei elemzések forintárfolyam Külföldi lapvélemények Orbán Viktor autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás navOktatás energetika autó A KSH jelenti repülés makromutatók iskola fogyasztási cikkek A munka világa hitel Magyar Telekom Nyrt. Befektetési lehetőségek Botrányok a politikában Európai Unió Fővárosi ügyek Egyesült Államok ebola Bod Péter Ákos Giró-Szász András Költségvetés 2015 Lenovo Facebook Korábbi konferenciák biztosítás ingatlanpiac vida ildikó Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon