Világgazdaság

Orbán Viktor felesége a legbefolyásosabb magyar nő

A miniszterelnök felesége került az első helyre azon a listán, melyet a Forbes közölt a legbefolyásosabb nőkről. Lévai Anikó állítja, ritkán kér Orbán Viktortól, de a kormányfő olyankor odafigyel a véleményére.

A miniszterelnök felesége, Lévai Anikó lett a magyar közélet legbefolyásosabb asszonya a Forbes legfrissebb lapszámában megjelent ragsor szerint.

A havilap - melyet a hvg.hu szemlézett - a legbefolyásosabb nőket rangsorolja áprilisi számában négy különböző kategóriában. Az üzleti szférában az OTP volt marketing- és értékesítési ügyvezető igazgatója, Balogh Gabriella lett az első, aki jelenleg Spéder Zoltán médiabirodalmának meghatározó vezetője. A médiakategóriában a nemrég vezérigazgató-helyettesnek is kinevezett kereskedelmi igazgató, az RTL-es Vidus Gabriella lett az első, a kultúra területén pedig az ország legnagyobb prózai színházát irányító színész-rendező, Eszenyi Enikő nyert.

Hiába az ország legbefolyásosabb emberének társa, nincs érdemi befolyása, vagy legalább is nem használja azt – írta a Forbes e-mailben küldött kérdéseire válaszolva Lévai Anikó. „Többnyire a sajtóból informálódom, és abból az egyébként hétköznapi, de sűrű életből, amit élek. Házastársként természetesen hatunk egymásra: értékrendünkben, ízlésünkben, szokásainkban” – fogalmazott a lapnak adott interjúban Lévai.

Lévai Anikó Jobbik-ügyek Simicska Lajos Politikai közvélemény-kutatások makroadatok Lázár János energetika Soros György görög adósság makromutatók Federal Reserve - Fed Forbes UPC