Világgazdaság

Jelentős érdeklődés a megújult szocpol iránt

Az FHB Bank tapasztalatai szerint jelentős az érdeklődés a július 1-jétől hatályos új lakástámogatási rendszer, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, amely a korábbi "szocpolt" váltja fel - mondta Tokodi Gábor, az FHB vezérigazgató-helyettese hétfőn este az M1 aktuális csatornának.

Közel 20 ezer olyan regisztrált ügyfele van a banknak, aki érdeklődött a megújult szocpol támogatás iránt, a tavalyi második félévtől folyamatosan nő az érdeklődés - közölte a vezérigazgató-helyettes. Hozzátette, annak is szerepe lehet ebben, hogy az elmúlt négy-öt évben jelentős mértékű halasztott igény halmozódott fel.

A 500 ezertől 3,25 millió forintig terjedő támogatást jelent a gyermekek számától, a lakás nagyságától és az ingatlan energiahatékonyságától függően. A korábbi rendszer két fontos ponton bővült: már egy gyermek, vagy annak vállalása esetén is igénybe lehet venni, továbbá már nemcsak új, hanem használt ingatlan vásárlására, bővítésre is kérni lehet. A szaktárca korábbi tájékoztatása szerint a lehetőséggel éves szinten várhatóan mintegy 12 ezer család tud majd élni. Az idei évi költségvetésben 4 milliárd, a jövő éviben 9,5 milliárd forintot biztosítottak a csokra, de a keret felülről nyitott.

logisztika Nemzetközi konfliktusok raktározás kutatás turizmus makroadatok sport szocpol szerencsejáték nyári ülésszak csokOktatás oktatás energetika makromutatók Élelmiszerpiac utazás Befektetési lehetőségek Európai Unió Fővárosi ügyek Egyesült Államok biztosítás ingatlanpiac áruszállítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon