szocpol

Már több mint 40 ezren érdeklődtek a csok iránt

Már több mint 40 ezren érdeklődtek a korábbi szocpolt felváltó családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt és 1500 ügyfél már időpontot is egyeztetett az FHB valamelyik bankfiókjánál - közölte ma az FHB Bank az MTI-vel.
2015.07.01 Olvasási idő:

Jelentős érdeklődés a megújult szocpol iránt

Az FHB Bank tapasztalatai szerint jelentős az érdeklődés a július 1-jétől hatályos új lakástámogatási rendszer, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, amely a korábbi "szocpolt" váltja fel - mondta Tokodi Gábor, az FHB vezérigazgató-helyettese hétfőn este az M1 aktuális csatornának.
2015.06.15 Olvasási idő:

Önerőgondok a szocpolnál

Nem egységes a bankok álláspontja arról, figyelembe lehet-e venni önerőként az új szocpolt, amikor kiszámítják a minimális hitel/fedezet arányt. Ha a minimum 20 százalékos önerőt a CSOK-on felül kell letenni az asztalra, sokan lemondhatnak a lakásvásárlásról.
2015.06.04 Olvasási idő:

Nem vonzó a bankoknak a Családi Otthonteremtési Kedvezmény

A napokban megjelent, és júliustól hatályba is lép a Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK) szabályozó, több ponton átdolgozott kormányrendelet. Több bank is úgy döntött viszont a közelmúltban, hogy nem fogad be CSOK-ra (régi nevén szocpolra) vonatkozó ügyfélkérelmeket. Ennek ellenére mind a támogatás, mind a lakáshitelek iránt igen élénk lehet a kereslet az idén.
2015.04.03 Olvasási idő:

Erre jár szocpol júliustól

A legfeljebb 350 ezer forintos négyzetméterárú, legalább komfortos használt lakás vásárlásához, továbbá a meglévő használt lakás bővítéséhez is jár július 1-jétől a családok otthonteremtési kedvezménye (korábbi nevén szocpol támogatás) - az erről szóló kormányrendelet a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.
2015.03.31 Olvasási idő:

Jogellenes a szocpol?

Jogellenesnek minősül az Európai Bíróság szerint a magyarországi hitelintézeti ágazatnak nyújtott állami garanciavállalás a lakáshitelek után. Az Európai Bíróságot a Fővárosi Törvényszék kereste meg egy OTP Bank által indított kereset miatt.
2015.03.20 Olvasási idő:

Júliustól szocpol használt lakásra is

2015.02.02 Olvasási idő:

Élénkíthet az új szocpol

A szakemberek szerint élénkítheti a hitelezést és a lakáspiacot is, ha bevezetik a szocpolt használt lakásokra is. Az előírt négyzetméterárakat is reálisnak tartják a szakértők. Az év elején viszont visszaeshet a hitelezés a júliusi hatályba lépés miatt
2014.11.24 Olvasási idő:

Nagyon jól jön a félszocpol

A lakásépítési támogatás („szocpol”) kiterjesztése a használt ingatlanokra nagyon jót tehet a már egyébként is éledező lakáshitel-piacnak. Az új támogatási forma ráadásul nem hozza lehetetlen helyzetbe a költségvetést sem
2014.10.30 Olvasási idő:

Válás után is megmaradhat a lakásépítési támogatás

Február végétől két ponton is lazul a lakásépítési támogatás (ismertebb nevén szocpol) szabályozása a vonatkozó kormányrendelet módoításával – derül ki a jogszabályból.
2014.02.18 Olvasási idő: