Világgazdaság

Magyar nő lett a Mensa International elnöke

Balanyi Bibiána korábban fejlesztési igazgatóként tevékenykedett a világ legintelligensebb embereit gyűjtő, 130 ezer fős szervezetben. Ő a Mensa eddigi legfiatalabb igazgatója. Megbízatása két évre szól.

Balanyi Bibiánát választották a kiemelkedően magas intellingenciahányadossal rendelkező embereket gyűjtő Mensa International elnökévé - írja a hvg.hu.

A szervezetbe azok kerülhetnek be, akik a Mensa intelligenciatesztje szerint, IQ-juk alapján a népesség felső két százalékába tartoznak.

Az LMP frakciója hétfő este közleményben gratulált Balanyi Bibiánának. Mint írták, ez az eredmény újabb bizonyítéka annak, hogy talán a legfontosabb feladat ma a tehetséges fiatalok itthon tartása és a hazai oktatás színvonalának emelése, mert Magyarország csak az itt élők tudásának kiaknázásával lesz képes felzárkózni Nyugat-Európához.

Balanyi Bibiána eredménye azért is kiemelkedő, mert az ellenjelölt az Egyesült Államokban működő szervezet vezetőjeként több mint ötvenezer amerikai Mensa-tag támogatását tudhatta maga mögött.

A sikerben nagy szerepe lehetett Balanyi Bibiána a nemzetközi elnökség fejlesztési igazgatójaként végzett sikeres munkájának illetve a magyar Mensa szervezet elmúlt években mutatott eredményeinek - állt az LMP közleményében.

A Mensa valaha volt legfiatalabb elnöke

Kedd reggel a Mensa magyar szervezete, a Mensa HungarIQa is közleményt adott ki az ügyben. Mint írták, a nemzetközi klub világszerte mintegy 130 ezer tagot számlál. Balanyi Bibiána júliustól veszi át a vezetését. Mint a magyar mensások írták, megválasztása fantasztikus siker; erős mezőnyben, a magyarországinál sokkal nagyobb taglétszámmal működő nemzeti egyesületek jelöltjeivel szemben diadalmaskodott.

Bibiána 1994 óta tagja a Mensa HungarIQa Egyesületnek, és 10 évig volt annak elnöke. 2009-től a nemzetközi Mensa fejlesztési igazgatójává választották; 4 évet töltött ebben a pozícióban, így komoly tapasztalattal szállt versenybe a nemzetközi elnöki tisztségért. Kampányában a fiatalok számára vonzóbb szervezetet, a kulturális különbségek jobb megértését és megújuló honlapot ígért.

Balanyi megbízatása 2 évre szól. A Mensa megalakulása óta ő lesz a nemzetközi egyesület 3. női vezetője, és egyúttal a valaha volt legfiatalabb elnöke - írja a hvg.hu.

A Mensa nemzetközi egyesület, amelyet 1946-ban alapítottak Nagy-Britanniában. A politikamentes szervezet célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre - állt a közleményben.

mensa elnöknő magyar Balanyi BibiánaNyári ülésszak