Világgazdaság

McDonald's nélkül marad egy megye a bezárás után

Hamarosan bezár a McDonald's békéscsabai üzlete

Több mint másfél évtizedes működés után hamarosan bezár a McDonald''s békéscsabai üzlete - írta meg az Index. A portál információi szerint a magyar gyorsétteremlánc vezetése szerdán tájékoztatta az érintetteket, hogy tartós veszteségesség miatt nem kívánja tovább működtetni az egységet.

Az üzletet nem franchise-cég tartotta fenn, hanem maga a McDonald''s Kft.

Délkelet-Magyarországon kevés gyorsétterem működik, a békéscsabai üzlet pedig különösen nagy távolságban volt a hálózat többi tagjától, így a szállítási költségek is magasak voltak. A döntéssel Békés megye lesz az egyetlen McDonald''s nélküli megye - a hálózat legközelebbi étterme Szegeden, Békéscsabától 94 kilométerre található.

A multicég újabban jelentősen változtatott üzleti stratégiáján, és a terjeszkedés helyett a gazdaságosságot helyezte a fontossági sor élére, ezért sorozatban zárja be a veszteséges üzleteket.

Autók Nemzetközi konfliktusok turizmus tech Ünnepek makroadatok Sziget Fesztivál Vállalati jelentések sport békéscsabaRepülés Ukrajna autóipar Elemzői vélemények McDonald's katasztrófák görög adósság A KSH jelenti repülés makromutatók brókerbotrány Élelmiszerpiac A munka világa Deviza- és árupiac Költségvetés 2016 IMF-megállapodás Samsung GDP-adatok Európai Unió EU aloldal