Világgazdaság

Közel háromszázezer határon túli magyar szavazhat októberben

Lejárt a határidő, a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok eddig az időpontig kérhették felvételüket a névjegyzékbe, hogy az októberi népszavazáson levélben szavazhassanak. Aki a határidőig nem kérte felvételét a névjegyzékbe, nem voksolhat két hét múlva.

Összesen 269 429 külhoni választópolgár szerepel a névjegyzékben, ez a szám várhatóan még növekedni fog a szombaton regisztráltak számával.

A tájékoztató nem azt tartja nyilván, hogy mely országokból érkezett a kérelem, hanem azt, hogy a kérelmező melyik országba kéri az értesítést a névjegyzékbe vételéről. E szerint a legtöbben azt kérték, hogy Romániába (117 420) és Szerbiába (30 661) küldje az NVI a regisztrációs értesítést. Németországba 2264-en, az Amerikai Egyesült Államokba 970-en, magyarországi értesítési címre 1749-en kérték az NVI határozatát regisztrációjukról. A kettős állampolgárságot tiltó országokba 12 923-an kérték az értesítést, e-mailben pedig 97 993-en.

Autók NAV A Monetáris Tanács kamatdöntései kutatás EKB turizmus népszavazásNépszavazás tech makroadatok sport hitelminősítők Raiffeisen Oroszország autóipar Elemzői vélemények Népszavazás Vlagyimir Putyin oktatás Szijjártó Péter A KSH jelenti repülés Reklám és Média makromutatók Részvénypiacok A munka világa Költségvetés 2016 Microsoft utazás Befektetési lehetőségek Botrányok a politikában Varga Mihály Európai Unió Fővárosi ügyek tigáz Egyesült Államok Bod Péter Ákos Facebook Recep Tayyip Erdoğan ingatlanpiac Fidesz-ügyek