Hungarikumok piknikével indul a fesztiválszezon
Az egri bikavér hungarikummá minősítésének első évfordulójáról emlékezik meg Eger város, az Egri borvidék és a Szépasszony-völgyi Vendégvárók Egyesülete március 23–25-én az első Szépasszonyvölgyi Hungarikum Piknik megrendezésével. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott fesztiválon a magyar értéktár csúcsát jelképező Hungarikum cím többi gasztronómiai képviselőjével ünnepel az egri bikavér: lesz karcagi birkapörkölt, tiszai halászlé, debreceni páros kolbász, szürkemarhagulyás, csabai kolbász, szegedi paprikás babgulyás, hízott libából készült ételek és kürtőskalács, amelyek mindegyike megízlelhető lesz a turisztikai és gasztronómiai fesztiválszezon nyitányaként beharangozott eseményen. A hétvégi közönségnapokat szakmai nap előzi meg.


