A hírek, amelyek szerint a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) és Soros elhagyja Európát, félrevezetőek – írja a Mandiner. Nem megyünk el – kezdte véleménycikkét Alex Soros, Soros György fia a Politico hasábjain, melyben bejelentette:

nem mennek sehová Európából.

EXC: George Soros in Rome!21.Feb.2017 - Rome - Italy**NOT AVAILABLE FOR ITALY****EXCLUSIVE ALL ROUND PICTURES**Hungarian-American investor George Soros with his wife and son at the Villa Borghese gardens in Rome!BYLINE MUST READ : XPOSUREPHOTOS.COM***UK CLIENTS - PICTURES CONTAINING CHILDREN PLEASE PIXELATE FACE PRIOR TO PUBLICATION ***UK CLIENTS MUST CALL PRIOR TO TV OR ONLINE USAGE PLEASE TELEPHONE +44 208 344 2007  February 21, 2017
Minden út Európába vezet: az ifjabb és idősebb Soros Rómában.
Fotó: Northfoto

Ahogy az ifjabbik Soros kifejti, csak arról van szó, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványoknak meg kell változnia,

ahogyan a berlini fal leomlása után is, amikor erőfeszítéseink középpontjában a közép- és kelet-európai országok uniós csatlakozása állt; és ahogyan a 2008-as gazdasági válság után is, amikor először fokoztuk munkánkat Brüsszelben és Nyugat-Európában.

Alex Soros szerint egészen egyszerűen arról van szó, hogy Európa kelet felé mozdul el, felerősödik Kelet-Európa ereje az uniós együttműködésben. Az ukrajnai háborúnak beláthatatlan következményei lesznek, míg Lengyelország vezető gazdasággá válása végül az EU nettó befizetőjévé teszi majd.

Az európai felelős, demokratikus kormányzás jövőjét most már nemcsak Párizsban és Berlinben, hanem Varsóban, Kijevben és Prágában is meghatározzák.

A Soros-alapítványok pedig ennek megfelelően fogják majd megváltoztatni a prioritásaikat egész Európában. Hozzáteszi,

meglepő módon a magyar kormánytisztviselőnek, Orbán Balázsnak volt igaza, amikor szkeptikusan nyilatkozott a sajtóhírről. Ez nem a finanszírozás szintjéről szól – ez a prioritásokról szól, ahogy a finanszírozás fókusza ismét a kontinens keleti részére tolódik.