Pedelec vásárlását támogató pályázatot jelentenek be szeptember végén

Gazdaság | Innováció | Közlekedés | Magyar gazdaság | Vállalatok | Világgazdaság

Szeptember végén pedelec (elektromos rásegítéssel működő kerékpár) beszerzését támogató pályázatot jelentenek majd be, jelenleg még előkészítés alatt áll – mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára az ABB elektromos járművek világnapja alkalmából szervezett konferencián. Az államtitkár azt is elmondta, hogy

a következő, elektromos autók vásárlását támogató pályázatot a jövő év elején fogják kiírni.

Idén 5,8 milliárd forintos keretösszeg állt rendelkezésre elektromos robogók és autók beszerzésére. A keret másfél nap alatt kimerült, és a pályázat által nagyjából kétezer tisztán elektromos járművel bővül a magyar járműpark.

Fotó: MTI/ Soós Lajos

Az államtitkár arra is kitért, hogy az elektromos buszok beszerzését támogató Zöldbusz Program keretében

múlt héten Debrecenben adták át az első elektromos buszokat,

a következő állomás pedig Békéscsaba lesz. A program 36 milliárd forinttal fogja támogatni a következő években a városi tömegközlekedés zöldülését.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Klopp: nem a kormány segítségére kell várni

A Liverpool edzője szerint, a gazdag PL-kluboknak segíteni kell a nehéz anyagi helyzetben lévőknek, ugyanis nézők nélkül óriásit estek a bevételek.

Varga: a Moody's elismerése egyedülálló az unióban

A pénzügyminiszter szerint az elmúlt fél évben egyetlen más tagállam kilátásait sem javították. Az értékelést a gazdaságpolitika megerősítésének nevezte.

A NATO érdeke is a környezetvédelem

A klímaváltozás elleni fellépés is a békét szolgálja.

Felújítja a 2. futópályát a Budapest Airport

A második hullámmal lecsökkenő légiforgalom lehetővé teszi a futópálya, és a hozzá kapcsolódó gurulóutak karbantartását.
Világgazdaság Piactér