Zöldgazdaság

Londoni természetvédők akcióztak az egyik legnagyobb olajcég központja előtt

Greenpeace-aktivisták konténerekkel torlaszolták el a British Petroleum (BP) brit olajcég londoni központjának a bejáratát hétfőn.

A konténerekbe később az aktivisták is bemásztak, társaik pedig a hordók tetejére ülve jelentették be, hogy hogy az épület bejáratát eltorlaszolták.

Paul Morozzo Greenpeace-aktivista, aki maga is bemászott az egyik konténerbe, azt mondta, nincs más választásuk, mint ilyen eszközökhöz folyamodni. Hozzátette, hogy a cég által kitermelt tüzelőanyag hozzájárul az emberek millióinak az életét fenyegető klímaváltozást érintő vészhelyzethez.

BP, tankolás
View at a British Petroleum petrol station on March 10, 2017, in Ciudad Satelite, Naucalpan de Juarez municipality, Mexico State, near Mexico city. – British oil company BP announced the establishment of a network of 1,500 service stations in Mexico, in the framework of its expansion strategy for the retail sale in emerging countries. (Photo by RONALDO SCHEMIDT / AFP)
Fotó: RONALDO SCHEMIDT / AFP

A BP egyelőre nem reagált az ügyre, ám a The Guardian című, baloldali brit napilap szerint arra kérték az épületben dolgozó alkalmazottakat, hogy maradjanak hétfőn otthon.

Kedden a BP várhatóan értekezletet tart, amely során – a részvényesek kifejezett kérésére – megtárgyalják a cég működésének a párizsi klímaegyezményben foglaltakkal való összehangolását.

A Greenpeace régóta követeli, hogy a BP hagyjon fel minden új olaj- és gázmező feltárásával, és helyette a megújuló energiaforrásokba fektessen.

Greenpeace London BP (British Petroleum)
Kapcsolódó cikkek