BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Piacvezető gyorstöltőcéget vásárolt fel a Siemens

A holland Heliox felvásárlásával a Siemens portfóliója e-kamionokhoz és e-buszokhoz szükséges fejlett gyorstöltőrendszerrel bővül. Az akvizíció értékét nem hozták nyilvánosságra a felek.

A Siemens felvásárolta a piacvezető Helioxot. A holland cég elektromos kamionok és buszok számára gyárt DC gyorstöltőket. Az akvizícióval a Siemens a meglévő e-töltési portfólióját a 40 kilowattostól a megawatt töltésig, valamint a depó- és flottamegoldásokkal egészíti ki.

Siemens
Fotó:  Siemens

Az e-busz- és e-kamion-flották számára a DC gyorstöltési megoldások a leggyorsabban növekvő szegmensnek számítanak.

Az üzlettel a Siemens digitális és szoftveres e-mobilitási kínálata is bővül a Heliox töltőfelügyeleti és energiagazdálkodási szolgáltatásaival, ezzel is biztosítva ügyfeleinek a töltési infrastruktúrák hatékony működtetését, különösen Európában és Észak-Amerikában. A felvásárlás összegét nem közölték a felek.

A Siemens Smart Infrastructure divíziójához tartozó e-mobilitási üzletág az IoT-képes hardverek, szoftverek és szolgáltatások széles skáláját értékesíti világszerte, AC- és DC-töltéshez egyaránt, 11 kilowatt kapacitástól egészen 1 megawatt töltésig. 

Magyarországon is teljes körű e-mobilitási megoldásokat kínál a Siemens, legyen szó akár teljes körű EV-töltési infrastruktúra kiépítéséről vagy töltő- és flottamenedzsment szoftverekkel való működésoptimalizációról. A hazai portfólió emellett nemrég távdiagnosztikai, valamint expressz tartalékalkatrész-ellátási szolgáltatásokkal is bővült. 

Beszállnak a nagyok is a töltőhálózat-építésbe, felvásárlási hullám várható

Az elektromos átálláshoz alapvetően villanyautók és töltési infrastruktúra szükségesek. Az utóbbi profittermelő képességét kezdik felismerni az ágazati szereplők, s már ott tartunk, hogy akár ölre is mennek egy-egy forgalmasabb hely vagy partner megszerzéséért.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.