Együttműködési megállapodást kötött Magyarország két meghatározó szolgáltatója, az elektromobilitásban úttörő MVM Mobiliti Kft. és a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. A megállapodás értelmében országszerte mindkét fél számára stratégiailag fontos helyszíneken bővül az elektromosautó-töltő hálózat.

2023.07.19. Debrecen 5. McDonald's étterem
Fotó: Pelikán János

Az MVM Mobiliti 2023 októberétől együttműködési megállapodás keretében a saját parkolóval rendelkező McDonald’s gyorséttermeknél elektromosautó-töltő berendezéseket telepítenek. Az előkészületek már elkezdődtek. A beruházás várhatóan a jövő év végéig megvalósul. 

A cél az, hogy valamennyi olyan étteremnél, ahol a szükséges villamosenergia-ellátás a hálózati szolgáltató részéről biztosított, egy-egy minimum 50 kilowattos töltőberendezés, valamint helyszínenként két, táblával és felfestéssel kijelölt parkolóhely fogadja majd az odaérkező villanyautósokat. 

Az 50 kilowattos töltőberendezéseken felül számos forgalmas helyszínen akár 150 kilowattos töltőt telepítenek az együttműködés keretében.

Imádják az amerikaiak a McDonald's új, kozmikus éttermét: itt a CosMc's

Retro éttermet nyitott az egyik legnagyobb nemzetközi gyorsétteremlánc.

A két cég között már korábban létrejött együttműködésnek köszönhetően az országban már öt McDonald’s étteremnél (Kisvárda, Ózd, Pápa, M7-es autópálya velencei kijárata, Zalaegerszeg) működnek MVM Mobiliti-töltőberendezések. A megvalósult telepítések tapasztalataira épülő, most megkötött hosszú távú megállapodással mindkét fél hozzájárul a hazai elektromobilitás további terjesztéséhez.