Jens Bühler tölti be januártól a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának (Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.) igazgatói pozícióját, illetve CEO funkcióját – tudatta a Világgazdasággal a cég. Kiemelték: a vállalatnál 21 éve különböző vezetői pozíciókban dolgozó szakember új szerepkörében 

  • a folyamatban lévő gyárbővítésért, valamint 
  • az MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture) és MBEAM (Mercedes-Benz Electric Architecture Midsize) platformok jövőbeni modelljeinek gyártásba történő integrálásáért felel.    
Új igazgató a kecskeméti Mercedes-Benz gyár élén
Jens,Bühler, küldött kép
Jens Bühler tölti be januártól a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának (Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.) igazgatói

pozícióját, illetve CEO funkcióját. A vállalatnál 21 éve különböző vezetői pozíciókban dolgozó szakember új szerepkörében a

folyamatban lévő gyárbővítésért, valamint az MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture) és MBEAM (Mercedes-Benz Electric Architecture Midsize) platformok jövőbeni modelljeinek gyártásba történő integrálásáért felel.
Jens Bühler 2021 óta vezeti a Mercedes-Benz globális gyártervezési területét és most már a kecskeméti gyárért is ő felel.
Fotó: Mercedes-Benz

Felidézték: Bühler gépészmérnöki tanulmányait követően 2003-ban a német prémium márkához, kezdetben a sindelfingeni üzem gyártási folyamataiért és anyagtechnológiáért felelt. A folyamattervezésben betöltött különböző szerepek után 2014-ben vette át a pekingi Beijing Benz Automotive Company (BBAC) létesítményében az MRA-sorozat (GLC és E-osztály) gyártástervezési feladatainak vezetését, és jelentős szerepet vállalt a BBAC MRA II gyárbővítésének felépítésében. Később a kecskeméti gyárbővítés projekt tervezéséért, majd 2018-tól a Mercedes-Benz Operations stratégiai irányainak, illetve irányítási modelljének a kialakításáért volt felelős. 

Jens Bühler 2021 óta vezeti a Mercedes-Benz globális gyártervezési területét. Ebben a pozícióban jelentős szerepe volt a Mercedes-Benz Cars gyártástervezési funkcióinak átalakításában, és lefektette a Mercedes-Benz AG jövőbeni gyárainak tervezési irányelveit. Széleskörű projektmenedzseri tapasztalatával – és az általa vezetett csapattal – az elmúlt három évben világszerte ő irányította a vállalat építési és gyártósori projektjeit. 

„Nagy megtiszteltetés, hogy kineveztek igazgatónak egy olyan gyár élére, melynek bővítéséért korábban feleltem.”

A folyamatban lévő bővítésnek köszönhetően a kecskeméti a világ egyik legjelentősebb Mercedes-Benz gyárává válik majd.

„Az elkövetkező évek a jövőbeni »Made in Kecskemét« modellek bevezetésének köszönhetően izgalmas kihívásokat tartogatnak, amiben nagyon számítok a nagyszerű kecskeméti csapatra” – mondta Bühler, aki 2024 januárjában Christian Wolfftól vette át a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vezetését. Utóbbi nyolc évig irányította az üzemet, majd ezt követően nyugdíjba vonul. 

Fontos bejelentést tett Szijjártó: Debrecen és Kecskemét is örülhet

A miniszter üdvözölte, hogy folyamatosan érkeznek a német beruházások Magyarországra, s szerinte még ennél is fontosabb, hogy a már jelen lévő cégek is folyamatosan fejlesztésekről döntenek.