BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Vodafone még vár a GPRS-sel

Decembertől felmondja a Westel Mobil Rt.-vel kötött belföldi barangolási szerződését a Vodafone Magyarországként ismert VRAM Rt. Vitai Attila vezérigazgató ennek kapcsán kifejtette, mivel a saját hálózat kiépítettsége év végére eléri a 70 százalékot, nincs szükség két kisegítő partnerre. A Pannon GSM megtartása mellett a mindkét szolgáltatónál azonos Nokia hálózati technológia szól, semmi egyéb.
A tevékenységét egy éve kezdett mobilszolgáltató az idén mintegy 200 ezer előfizetővel számol, ennek 80 százaléka előre fizetett kártyás ügyfél. A jövő évtől erőteljesen növelni kívánja előfizetői körét, amivel a vállalati-lakossági arány Németh Attila kereskedelmi és marketingigazgató szerint a nagyobb bevételt jelentő 70-30 százalékra módosulhat. A számításaik szerint jövőre mintegy 1,2 millióval bővülő hazai mobil-előfizetői körből 300 ezret szeretnének megszerezni.
A cég 2003-ra vár nyereséget. A magyar piacra szánt egymilliárd dollárnak eddig közel felét költötték el. Még kérdőjeles a versenytársak által valamilyen szinten már beindított csomagkapcsolt adatátviteli szolgáltatás (GPRS) megvalósítása. Ez a vezérigazgató szerint attól függ, hogy a kormány mennyire siet a harmadik generációs technológiára (UMTS) vonatkozó koncessziók meghirdetésével.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.