Az utóbbi években a lefedettséget a szateliten és kábelen keresztül szórt különböző digitális alkalmazásokkal próbálták növelni a szolgáltatók, de aztán a kormányzathoz hasonlóan figyelmen kívül hagyták azt a technológiát, amely pár éven belül teljesen megpecsételi az analóg sugárzás sorsát, vagyis a digitális földi sugárzás (DTT) lehetőségét -- idézi a Reuters a Warsaw Business Journalt.
Szakértők szerint pedig elképzelhető, hogy a földi analóg sugárzás egyszerűen kihal, szerepét a műholdas és a kábeles televíziózás veszi át. De a DTT jövője Lengyelországban bizonytalan. A digitális sugárzás előmozdításán fáradozó lengyel testület, a PF-DVB már tett lépéseket, ám a próbálkozás érdektelenségbe ütközött. Vélhetően azért, mert a műsorszórók nincsenek tudatában annak, hogy az új technológia milyen lehetőséget nyújt, jóllehet a "frekvenciahiánnyal" küszködő szolgáltatók újabb frekvenciákhoz is juthatnának a digitális sugárzással.
A DTT-é jövő, mert egy analóg frekvencián csak egy csatorna futhat -- állítják szakértők. A műsorszórók azonban most még a túlélésért küzdenek.