A Tesco két óriásberuházása egy hipermarket és egy bevásárlóközpont ötvözetének tekinthető. A Pesterzsébeten, az M5-ös autópálya mellett 10 milliárd forintos beruházás eredményeként épült Megaparkban a 15 ezer négyzetméter eladóterületű hipermarket mellett további 7 ezer négyzetméteren különféle profilú üzletek is létesültek. A pesterzsébeti hipermarket mellett a Tesco szakemberei egy szórakoztató-szabadidő centrum létesítését is tervezik.
Paul Kennedy, a Tesco-Global Áruházak Rt. vezérigazgatója elmondta: a Tesco az elmúlt 6 évben összesen 100 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, s jövőre újabb 35-40 milliárdból 7 szupermarket építését tervezi.
Ezen felül a következő három évben újabb nyolc hipermarket építését tervezik, amelyeket a Magyarországon elért árbevétel visszaforgatásából finanszíroznak. A Tesco forgalma tavaly 80 milliárd forintra rúgott, az idei várhatóan 140--150 milliárd között alakul.
Paul House, a Tesco kereskedelmi igazgatója elmondta: 1999-ben a magyar lakosság csupán 8 százaléka szerezte be a szükséges napi fogyasztási cikkeket hipermarketekben, míg 2000-ben előreláthatólag 12 százalékuk vásárol majd ilyen jellegű kiskereskedelmi egységekben.
Az utóbbi négy évben a vállalat leginkább Budapesten kívül bővítette hálózatát. Az áruházlánc jelenleg több mint 20 S-Marketet üzemeltet Északnyugat-Magyarországon, melyek 260--750 négyzetméter alapterületű boltok, 5 szupermarketet Győrben és Szombathelyen, melyek mérete 800 és 2400 négyzetméter között változik, és ezeken felül a sikeres kétéves bemutatkozó időszak után hipermarketeket nyitott. Az elsőt 1996 novemberében Budapesten, a Pólus Centerben, melyet a Fogarasi úti hipermarket nyitása követett 1997-ben. A vállalat vezetése első pillanattól kezdve egy egész országra kiterjedő fejlesztési programban gondolkodik, így 1998-ban a székesfehérvári, a kaposvári és a szegedi hipermarkettel bővült. 1999-ben Nyíregyházán, Miskolcon és Debrecenben nyíltak meg a lánc legújabb egységei, ezzel a versenytársak előtt elsőként létesített áruházakat Kelet-Magyarországon. A tavalyi utolsó bővítés a pécsi hipermarkethez kapcsolódik, amelyet 2000-ben további áruháznyitások követtek, Kecskeméten, Egerben és Szombathelyen, szeptember végén pedig Veszprémben. Az egyenként körülbelül 700 főt foglalkoztató 15 ezer négyzetméteres budaörsi és pesterzsébeti áruház munkatársaival együtt az év végére a Tesco összesen 7500 helyi lakost alkalmaz, és a következő évben újabb 5 hipermarket megnyitását tervezi.