BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb fejlesztések az Infoparkban

Többmilliárdos ingatlanfejlesztésekbe kezd Budapesten a német IVG Holding AG, amely megnyitotta új képviseletét. A társaság még az idén elkezdi az Infopark következő két épületének kivitelezését. Ezen kívül további irodafejlesztésekbe kezdenek az Andrássy úton.

Az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó bonni IVG hosszú távra szóló tevékenységet kíván kiépíteni Magyarországon, ezért megnyitotta új budapesti képviseletét.
A társaság legnagyobb budapesti projektje az Infopark, amelynek már számos infokommunikációs bérlője van, többek között az IBM, az ICL, a Panasonic, a Hewlett-Packard és a Pantel.
A következő, összesen 16 500 négyzetméteres két épület kivitelezési munkálatait még az idén elkezdik, és a tervek szerint jövő év végén adják át a leendő bérlőknek. A bérleti jogra irányuló tárgyalásokat már elkezdték, és reményeik szerint mire elkészül a beruházás, addigra sikerül kiadni az irodákat.
Az IVG szerint az ipari ingatlanok magyarországi piaca hosszú távon is biztos beruházási lehetőséget kínál. Az eddig Magyarországon nem képviselt külföldi vállalatok részéről fokozott kereslet jelentkezik korszerű, bérelhető területek iránt. Az IVG négyzetméterenként átlagosan 12-15 euró bérleti díjjal számol.
Az IVG az Andrássy úton két, műemléki védettségű épületet is megvásárolt. A mintegy 2500 négyzetméteres, Andrássy út 11. szám alatti épület felújítását most fejezik be, és még decemberben átadják a bérlőnek, akivel tíz évre szóló szerződést kötöttek -- közölte lapunk érdeklődésére Elisabeth Koch projektvezető. Az Andrássy út 12. szám alatti épület felújítását is hamarosan elkezdik. Az ingatlant egy pénzintézet fogja bérelni havi 35 német márkáért négyzetméterenként. Ezen kívül a Váci út és Véső út sarkán egy 8 ezer négyzetméteres irodaházat hoznak tető alá, melyet 2001 végén adnak át.
A társaság további tervei között szerepel a Gizella malom ingatlanfejlesztése, ahol 200 lakást, 16 ezer négyzetméteren irodákat és egy 300 szobás szállodát építenek. A projektet 2003-ban kívánják befejezni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.